Beste collega's

 

Op de Ondernemingraad en het CPBW van januari 2021 vroegen uw ABVV-vertegenwoordigers een algemene telewerk-vergoeding voor al het KU Leuven-personeel.

 

Door de Coronapandemie werden de meesten van ons immers verplicht om thuis te werken en thuiswerk brengt specifieke noden en onkosten met zich mee. De werkgever is ons toen niet gevolgd. Uit een bevraging bij het personeel bleek de nood aan financiële ondersteuning nochtans erg groot te zijn. Ondertussen vernemen we dat de faculteiten Rechten en Sociale Wetenschappen zelf het initiatief namen om met lokale werkingsmiddelen personeel te vergoeden. 

 

Op zich juichen we lokale initiatieven op dit vlak toe, maar betreuren dat de universiteit het nalaat een vergoeding uit centrale middelen, voor elke werknemer, toe te kennen. Niet elke dienst of faculteit beschikt immers over voldoende middelen om vergoedingen toe te kennen. De KU Leuven daarentegen heeft meer dan voldoende financiële veerkracht. Uw vertegenwoordigers zullen de door de werkgever gecreëerde ongelijkheid blijven aanklagen en aankaarten op de fora van het sociaal overleg. 

 

Lees ook onze Telewerk-enquête: